Grid Pattern

Samenwerking in Gebiedsontwikkeling

abcnova
Woensdag 14:30 - 15:15 12-41

In onze adviespraktijk zien wij veel vaak dat gemeenten kampen met capaciteitsproblemen waardoor vertraging optreedt in projecten. Ook zien we geslaagde gebiedsontwikkelingen waar gemeenten een meer atypische rolopvatting hanteren en doen wat passend is om tempo te maken. Andere vormen van samenwerking worden zo gevonden met de markt. Alles om tempo te maken en de planning te versnellen. Dit kan bestaan uit een PPS voor de grondexploitatie voor een gebiedsontwikkeling maar er ontstaan ook andere vormen. Andere voorbeelden gaan over de verdeling van rollen tussen gemeenten en marktpartijen: hoe vinden zij elkaar in een efficiënt en effectief proces? Wat werkt?

Aan de hand van een aantal best practices gaan wij op zoek naar de rode draad uit de praktijk voor versnelling van gebiedsontwikkeling. Dit doen we met Fahid Minhas, directeur bij Neprom, Bas Meijs, directeur gebiedsontwikkeling gemeente Utrecht, Maarten Wittens regio-directeur Ballast Nedam zuid-west, Arjan de Groot, directeur projectontwikkeling bij Bolton en Rik Dalmeijer, Programmadirecteur Grondexploitatie & Campusontwikkeling bij Erasmus MC. 

Delen

Opslaan in agenda

06/12/2024 14:30 06/12/2024 15:15 Europe/Amsterdam Samenwerking in Gebiedsontwikkeling In onze adviespraktijk zien wij veel vaak dat gemeenten kampen met capaciteitsproblemen waardoor vertraging optreedt in projecten. Ook zien we geslaagde gebiedsontwikkelingen waar gemeenten een meer atypische rolopvatting hanteren en doen wat passend is om tempo te maken. Andere vormen van samenwerking worden zo gevonden met de markt. PROVADA 2024, 12-41