Grid Pattern

ECCBT als bloeiend transnationaal centrum voor circulaire innovatie

Woensdag 10:30 - 11:00 11-19

Onder de vlag van een Europees Centrum voor Circulaire Bouw en Transformatie in Parkstad willen wij bouwen aan een bloeiend transnationaal centrum voor circulaire innovatie met impact in zowel de regio als de bredere Europese context, waarin economische welvaart, sociale inclusie, en milieubescherming hand in hand gaan, en waar we de geschiktheid van de regio en het verband met het mijnverleden benutten om een duurzame en leefbare toekomst te creëren.

Als zodanig is het doel van het ECCBT de leemte te vullen die op dit moment bestaat tussen marktpartijen, (semi-)overheidspartijen, en onderwijs- en kennispartijen rondom dit thema. Ondanks (of wellicht deels ook dóór) een veelheid aan bestaande relaties, leidt samenwerking rondom circulariteit nog niet altijd tot de synergie die nodig is om lineaire systemen en processen in de bouw definitief om te buigen naar circulaire alternatieven. Het ECCBT organiseert de ontmoeting en kruisbestuiving tussen circulaire kennis, kunde, en beleid, en vormt zo iets groters dan de som van haar delen: de levensader van een ecosysteem dat de potentie van circulaire bouw Euregionaal benoemt en benut, en haar daardoor nationaal en internationaal onderscheidend bevordert.

Spreker: Peter Bertholet, directeur stadsregio Parkstad Limburg

Delen

Opslaan in agenda

06/12/2024 10:30 06/12/2024 11:00 Europe/Amsterdam ECCBT als bloeiend transnationaal centrum voor circulaire innovatie Onder de vlag van een Europees Centrum voor Circulaire Bouw en Transformatie in Parkstad willen wij bouwen aan een bloeiend transnationaal centrum voor circulaire innovatie met impact in zowel de regio als de bredere Europese context, waarin economische welvaart, sociale inclusie, en milieubescherming hand in hand gaan, en waar we... PROVADA 2024, 11-19