Grid Pattern

Stapelen van ambities: dé kans op social impact. Panelgesprek met o.a. EarthY Invest, Levvel, Alliantie Ontwikkeling en NL Greenlabel

NL Greenlabel
Woensdag 15:00 - 16:00 10-35

De voormalige jeugdgevangenis de Koppeling (Amsterdam Zuidoost) was een plek waar jongeren opgesloten zaten om te voorkomen dat het helemaal mis met ze ging. Het was een plek van wanhoop. Daarom heeft jeugdhulp organisatie Levvel besloten om de gesloten jeugdzorg af te bouwen. In het pand dat uiteindelijk leeg kwam te staan, is de Tafelberg ontstaan: een plek waar Levvel een gemeenschap van hoop wil bouwen. Waar jongeren de kans krijgen om te wonen en zich te ontwikkelen. Een mengeling van jongeren die jeugdhulp krijgen of hebben gehad, jongeren die studeren en jongeren die werken. De hoop is dat ze elkaar steunen in hun ontwikkeling en het een échte gemeenschap wordt. Een leefomgeving die daarnaast bijdraagt aan bestaanszekerheid: een huis met lage woonkosten, support van goede buren en vrienden, en (jeugd)zorg binnen handbereik.

De Tafelberg is een tegen de klippen op project. Het paste niet in de reguliere jeugdhulp en bij de reguliere aanpak voor het realiseren van jongerenwoningen. Het paste niet in de plannen voor maatschappelijke ondernemers en de plannen van de gemeente voor dit gebied in Amsterdam Zuidoost. En het paste niet ook in de gebruikelijke manier van projectontwikkeling. En tóch is het er gekomen. Door verschillende doelstellingen te stapelen (woningen voor jongeren, woningen voor jongeren uit jeugdzorg, ruimte voor maatschappelijke ondernemers) en financiën uit verschillende geldstromen te combineren.

In deze sessie gaan we met het publiek reconstrueren hoe en welke hordes genomen moesten worden om De Tafelberg tot stand te brengen, zodat deze ook een vervolg op andere plekken kan krijgen.

Sprekers:

-       Moderator: Pieter Hilhorst (Raadslid Raad voor Volksgezondheid en Samenleving, onderzoeker en publicist)

-       Monique de Wilde (Projectleider van de Tafelberg, namens Levvel)

-       Gertjan Vons (Projectmanager bij de Alliantie Ontwikkeling)

-       Lodewijk Hoekstra (Founder NL Greenlabel)

-       Robert van Ieperen (Eigenaar EarthY Invest)

speakers

Robert van Ieperen

Partner/Directeur EarthY

Delen

Opslaan in agenda

06/12/2024 15:00 06/12/2024 16:00 Europe/Amsterdam Stapelen van ambities: dé kans op social impact. Panelgesprek met o.a. EarthY Invest, Levvel, Alliantie Ontwikkeling en NL Greenlabel De voormalige jeugdgevangenis de Koppeling (Amsterdam Zuidoost) was een plek waar jongeren opgesloten zaten om te voorkomen dat het helemaal mis met ze ging. Het was een plek van wanhoop. Daarom heeft jeugdhulp organisatie Levvel besloten om de gesloten jeugdzorg af te bouwen. PROVADA 2024, 10-35