Grid Pattern

Van vastgoed naar leefgoed: bomen als bouwstenen voor een leefbare stad door Boomkwekerij Ebben

NL Greenlabel
Donderdag 13:30 - 14:00 10-35

In 2050 woont 80% van de wereldbevolking in de stad. Verstedelijking en klimaatverandering zetten de leefbaarheid van de stad onder druk. Bomen bieden de oplossing, maar in onze volgebouwde steden is weinig plek voor natuur. Hoe maken we beter gebruik van de ruimte die er wel is in de stad, en welke kennis is er nodig om ‘vastgoed’ succesvol te kunnen transformeren naar ‘leefgoed’? In deze lezing brengt Daan Grasveld zijn kennis over over bomen als bouwstenen voor een leefbare stad. Hoe kom je van vastgoed naar leefgoed.

Boomkwekerij Ebben is een toonaangevende Nederlandse boomkwekerij die indrukwekkende projecten realiseert in heel Europa. De professionals adviseren o.a. landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen, gemeenten, groene aannemers en boomverzorgers als het gaat om toepassing, biodiversiteit, ecologische waarde, kleur, vorm en textuur van bomen in dorpen en steden. Laat je inspireren door wat bomen (en groen) kan betekenen in de groene oase van NL Greenlabel waar ook Boomkwekerij Ebben een belangrijke rol heeft vervuld qua aankleding. 

speakers

Daan Grasveld

Co-founder The Urban Jungle Project

Delen

Opslaan in agenda

06/13/2024 13:30 06/13/2024 14:00 Europe/Amsterdam Van vastgoed naar leefgoed: bomen als bouwstenen voor een leefbare stad door Boomkwekerij Ebben In 2050 woont 80% van de wereldbevolking in de stad. Verstedelijking en klimaatverandering zetten de leefbaarheid van de stad onder druk. Bomen bieden de oplossing, maar in onze volgebouwde steden is weinig plek voor natuur. PROVADA 2024, 10-35