Grid Pattern

Hoe vergroen je in rap tempo de stad? Lezing door Paul Weidema van Stadswerk072

NL Greenlabel
Donderdag 14:00 - 14:30 10-35

In deze sessie neemt Paul Weidema, Senior Projectleider bij Stadswerk072 en Ambassadeur leefbare stad, je mee hoe je snel kunt vergroenen binnen een stedelijke omgeving.

Wat is de meerwaarde van groen en bomen in de stad? Zijn het de investeringen waard? Op deze vragen geeft Paul antwoord.

In 2022 won Stadswerk072 met Alkmaar de prestigieuze internationale prijs: ‘The Green Cities Europe Award’. De jury oordeelde dat Alkmaar een voorbeeld is voor iedere Europese Stad hoe om te gaan met vergroenen en biodiversiteit. Met een gemiddelde van 1 hectare extra openbaar groen per jaar vergroent de gemeente Alkmaar in rap tempo. Paul Weidema heeft een ‘niet lullen, maar poetsen’ mentaliteit. Met een ‘Quick-Win’ benadering en het toepassen en verbinden van ‘Pocket Parcs’, worden versteende situaties in slechts een paar maanden tijd omgetoverd naar groene oases. Sinds het winnen van de Green Cities Award is er zowel Nationaal als Internationaal veel aandacht voor deze aanpak. Zo bracht de prijs Paul naar Parijs, Padua en Antwerpen en tal van locaties in Nederland. En nu dus op de PROVADA! 

Zijn inspirerende lezingen zijn een groot succes waarin hij vertelt, middels diverse praktijkvoorbeelden, hoe Stadswerk072 te werk gaat.

Delen

Opslaan in agenda

06/13/2024 14:00 06/13/2024 14:30 Europe/Amsterdam Hoe vergroen je in rap tempo de stad? Lezing door Paul Weidema van Stadswerk072 In deze sessie neemt Paul Weidema, Senior Projectleider bij Stadswerk072 en Ambassadeur leefbare stad, je mee hoe je snel kunt vergroenen binnen een stedelijke omgeving. Wat is de meerwaarde van groen en bomen in de stad? Zijn het de investeringen waard? Op deze vragen geeft Paul antwoord. PROVADA 2024, 10-35