Grid Pattern

Wijk van de Toekomst: integrale aanpak openbare ruimte

Metropoolregio Utrecht
Donderdag 11:00 - 11:30 12-23

Van een onderhoudsverplichting voor de openbare ruimte naar de wijk van de toekomst. De openbare ruimte van het Bloemenkwartier in Woerden is aan vervanging toe. We hebben allerlei ambities voor een toekomstbestendige openbare ruimte, maar hoe zorgen we ervoor dat deze ambities een plek krijgen in de krappe openbare ruimte? 

Alleen herstellen wat nu kapot is? Dan komen we er niet. Per beleidsveld in kaart brengen wat de ambities zijn, geeft je zicht op de (on)mogelijkheden. Wensen en behoeften van de inwoners ophalen geeft je zicht op wat voor hen (on)belangrijk is. Tegelijkertijd starten met het uitvoeren van de onderhoudswerkzaamheden geeft verbinding én de beleving dat er ook daadwerkelijk iets gebeurt in de openbare ruimte. Deze combinatie heeft een positieve werking op alle betrokkenen. We delen kennis, creëren wederzijds begrip en werken samen aan een integraal afgewogen en breed gedragen wijkplan.

Tessa Schouten (Beleidsadviseur Openbare ruimte/Gemeente Woerden) en Mellanie Dolleman (Omgevingsmanager/Gemeente Woerden) delen graag hun ervaringen.

Delen

Opslaan in agenda

06/13/2024 11:00 06/13/2024 11:30 Europe/Amsterdam Wijk van de Toekomst: integrale aanpak openbare ruimte Van een onderhoudsverplichting voor de openbare ruimte naar de wijk van de toekomst. De openbare ruimte van het Bloemenkwartier in Woerden is aan vervanging toe. PROVADA 2024, 12-23