Grid Pattern

“Waarom een groene en gezonde omgeving dé enige manier is om de werkgelegenheid en economie van ieder bedrijventerrein te redden!” Lezing door Rob de Wit, expert toekomstbestendig bouwen en ambassadeur voor het programma Werklandschappen van de Toekomst

NL Greenlabel
Donderdag 11:30 - 12:00 10-35

Tijdens deze lezing vertelt Rob de Wit, Strategisch Adviseur en ontwikkelexpert van de provincie Zuid-Holland en Ambassadeur voor het nationaal programma Werklandschappen van de Toekomst, over de noodzaak om terreinen volledig anders in te richten dan we altijd gewend zijn geweest. Aan de hand van zijn toekomstvisie, die hij onderbouwt met diverse maatschappelijke ontwikkelingen, neemt hij je mee in de enorme risico’s die werkgevers, investeerders en overheden lopen op de bedrijventerreinen. De werknemer van de toekomst vraagt om heel andere wensen, die vooralsnog helemaal niet beantwoord worden. Wil je voorop lopen en de immense risico’s ombuigen in grote kansen, dan kun je deze lezing niet links laten liggen.

Het is volgens Rob echt een non-discussie om het te hebben over het investeren van groen. Beter is om het te hebben over de financiële risico’s, die de investeringen ver voorbij schieten. Wil de werknemer van generatie Z überhaupt nog op zo’n naargeestig terrein werken, wetende dat deze totaal niet aansluiten bij de kernwaarden van deze generatie? Rob geeft je de antwoorden en ook oplossingen om de grootste barrières te slechten en ambities ook echt te realiseren.

Rob stond als projectdirecteur eerder aan de lat voor Schiphol Trade Park, wat nu gezien wordt als ’s werelds duurzaamste gebied, na eerder lang in de aannemerij en projectontwikkeling te hebben gewerkt en ook veel mooie duurzame en toekomstbestendige resultaten te hebben geboekt. Schiphol Trade Park heeft de wereld met talloze innovaties en het breken met de wetten van de bouwnatuur laten zien dat het boeken van enorme vooruitgang eigenlijk heel gemakkelijk is. Rob heeft het terrein ook voorzien van een natuurpositieve ontwikkelvisie, iets wat tot daarvoor ondenkbaar was op dergelijke terreinen. Als één van de ambassadeurs van het nationaal programma Werklandschappen van de Toekomst, inspireert Rob tegenwoordig op vele plekken met zijn lezingen.

Delen

Opslaan in agenda

06/13/2024 11:30 06/13/2024 12:00 Europe/Amsterdam “Waarom een groene en gezonde omgeving dé enige manier is om de werkgelegenheid en economie van ieder bedrijventerrein te redden!” Lezing door Rob de Wit, expert toekomstbestendig bouwen en ambassadeur voor het programma Werklandschappen van de Toekomst Tijdens deze lezing vertelt Rob de Wit, Strategisch Adviseur en ontwikkelexpert van de provincie Zuid-Holland en Ambassadeur voor het nationaal programma Werklandschappen van de Toekomst, over de noodzaak om terreinen volledig anders in te richten dan we altijd gewend zijn geweest. PROVADA 2024, 10-35