Grid Pattern

Paneldiscussie Wijk "doen is het nieuwe denken"

a.s.r. Real Estate
Donderdag 13:00 - 13:45 11-21

Do you want to attend this gathering?

This meeting is full.

Introductie
Wij geloven dat iedereen recht heeft op een betaalbaar warm thuis waar je jezelf kan zijn, je veilig voelt en nieuwe herinneringen maakt met familie en vrienden. WIJK creëert woonomgevingen vanuit de verbinding waar voorzieningen en mobiliteit worden gedeeld. Onze WIJKen zijn modulair gebouwd van natuurlijke materialen en kunnen mee-ademen met steeds veranderende behoeften. In 2029 hebben 80.000 woningzoekenden een nieuw thuis gevonden in een natuur inclusieve omgeving aan de rand van de bestaande bouw.

Discussiepunt

WIJK wil samen met partners Blauwhoed en ASR Dutch Farmland Fund een bijdrage leveren aan de woningnood door in elke gemeente een WIJK erbij te realiseren. Om versnelling te creëren, gaan we tijdens de PROVADA met elkaar in gesprek. Wat hebben we nodig om op korte termijn bij te bouwen, wat zijn de kansen en met welke risico’s moeten we rekening houden?

WIJK is een onderneming met lef die landelijk in processen denkt en niet per perceel X in gemeente Y een project probeert rond te rekenen. Het ASR Dutch Farmland Fund wil met haar landbouwportefeuille bijdragen. De ambitie is een modulaire WIJK op de grond van de boer en meer biobased gewassen om duurzame WIJKen mogelijk te maken. Blauwhoed ontwikkelt vandaag de leefomgevingen van morgen sinds 1616.

 Wat WIJK nodig heeft is bestuurders met lef! WIJK pleit voor een actievere dialoog tussen gemeente en provincie waarbij de gemeente meer regie krijgt in directe oplossingen voor haar woningzoekenden. Wanneer woonvisies/ gebiedsontwikkelingen/ uitbreidingsgebieden opnieuw tegen het licht worden gehouden, kunnen onze modulaire WIJKen daarop aangepast worden (afschakelen, bijschakelen, verlengen, verplaatsen, permanent). Dus, hoe gaan we ervoor zorgen dat de gebaande langdurige processen doorbroken worden en woningzoekenden snel een thuis krijgen?

 Panelleden:

  1. Fadyan Pronk – ASR Dutch Farmland Fund (Head of Portfolio Management)
  2. Stephan Steijn – WIJK (Initiatiefnemer WIJK)
  3. Phillip Smits – Blauwhoed (CEO & bestuur NEPROM)
  4. Jelle Beemsterboer – Provincie Noord-Holland (Gedeputeerde Wonen)
  5. Nathalie Zanen – Gemeente Oirschot (Projectleider Wonen)
  6. Rachel van Houwelingen – MinBZK (Afdelingshoofd Ontwikkeling en Realisatie, directie Woningbouw)
  7. Nicole Maarsen – Voorzitter taskforce versnellen tijdelijke huisvesting

 Moderator:

  • Rob Buren (Bouwlab R&Do/ expertteam RVO)

 We zien u graag op donderdag 13 juni om 13.00 uur op de a.s.r. real estate stand hal 11 stand 21 tijdens de PROVADA.

 

 

Deelnemen

Do you want to attend this gathering?

This meeting is full.

Delen

Opslaan in agenda

06/13/2024 13:00 06/13/2024 13:45 Europe/Amsterdam Paneldiscussie Wijk "doen is het nieuwe denken" Introductie
Wij geloven dat iedereen recht heeft op een betaalbaar warm thuis waar je jezelf kan zijn, je veilig voelt en nieuwe herinneringen maakt met familie en vrienden. WIJK creëert woonomgevingen vanuit de verbinding waar voorzieningen en mobiliteit worden gedeeld.
PROVADA 2024, 11-21