Grid Pattern

Oostflank Rotterdam

Gemeente Rotterdam
Donderdag 10:45 - 11:30 Arena
De Oostflank is de naam van een grote gebiedstransformatie aan de oostkant van Rotterdam, in het gebied tussen Prins Alexander en Zuidplein. De ambitie is een levendige ‘groene flank’ te realiseren die de stad aan elkaar ‘smeedt’ en verbonden voelt voor iedereen. De komende vijftien tot twintig jaar verrijzen hier 35.000 nieuwe woningen, compleet met alles wat je nodig hebt: een groene omgeving met winkels, cultuur, en bedrijvigheid. De ontwikkeling gaat samen met de komst van een nieuwe stadsbrug, snel openbaar vervoer tussen Kralingse Zoom en Zuidplein en een permanent NS-station bij Stadionpark.
Sprekers: Dries Zimmerman en Mieke van Leeuwen van de gemeente Rotterdam geven een toelichting op de plannen voor dit deel van Rotterdam.

Locatie

Arena

Delen

Opslaan in agenda

06/13/2024 10:45 06/13/2024 11:30 Europe/Amsterdam Oostflank Rotterdam De Oostflank is de naam van een grote gebiedstransformatie aan de oostkant van Rotterdam, in het gebied tussen Prins Alexander en Zuidplein. De ambitie is een levendige ‘groene flank’ te realiseren die de stad aan elkaar ‘smeedt’ en verbonden voelt voor iedereen. PROVADA 2024, Arena