Grid Pattern

Wel een huis, geen huisarts - het belang van het borgen van maatschappelijke voorzieningen bij gebiedsontwikkeling

Sweco
Woensdag 14:00 - 14:30 11-15

We hebben een flinke woningbouwopgave in Nederland. Daarom bouwen we veel woningen, maar worden er ook voldoende en goed bereikbare voorzieningen gerealiseerd? Die zijn namelijk nodig om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat sportvoorzieningen, huisartsen en kinderopvang in de eigen wijk aanwezig zijn. Een voldoende aanbod van maatschappelijke voorzieningen is essentieel voor een plezierige en goed functionerende wijk. Maar hoe zorgen we ervoor dat we bij gebiedsontwikkeling voldoende en de juiste maatschappelijke voorzieningen realiseren? Dat kan door de behoefte te inventariseren en door met elkaar in kaart te brengen wat het gewenste niveau is voor een gebied. 

In onze sessie op de PROVADA hebben we de gemeente Ede uitgenodigd om hun ervaringen over de beste aanpak te delen. De gemeente werkt onder andere met referentienormen, een instrument dat helpt om de toekomstige behoefte in kaart te brengen en een mismatch te voorkomen. We gaan daarna graag met je in gesprek om de vraagstukken en mogelijkheden voor jouw wijk of gemeente te bespreken en kijken ernaar uit om je te ontmoeten.

sprekers

Delen

Opslaan in agenda

06/12/2024 14:00 06/12/2024 14:30 Europe/Amsterdam Wel een huis, geen huisarts - het belang van het borgen van maatschappelijke voorzieningen bij gebiedsontwikkeling We hebben een flinke woningbouwopgave in Nederland. Daarom bouwen we veel woningen, maar worden er ook voldoende en goed bereikbare voorzieningen gerealiseerd? Die zijn namelijk nodig om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat sportvoorzieningen, huisartsen en kinderopvang in de eigen wijk aanwezig zijn. PROVADA 2024, 11-15