Grid Pattern

Kennissessie: beplanting als snel renderende investering

Kennisplein door KERN, NEVAP en Amsterdam School of Real Estate
Donderdag 13:00 - 14:00

Nu we vaker de gevolgen van klimaatverandering ondervinden, wordt steeds duidelijker dat beplanting een vast onderdeel van de klimaatadaptatiestrategie in vastgoedportfolio’s zou moeten zijn. Maar beplanting doet meer voor vastgoed. Het levert levert ook direct financieel rendement op.

In deze inspirerende kennissessie door Erwin Wessels (Chief Investment Officer voor Altera Vastgoed) en Tanja van der Knoop (directeur van Blooming Buildings) leer je meer over de financiële waarde van goed groen. 

Erwin gaat in op de ESG (Environmental, Social en Governmental) strategie van AlterA) en specifiek de duurzaamheidsagenda m.b.t. klimaatverandering en -adaptatie.  Omdat het toepassen van beplanting één van de snelst en makkelijkst toe te passen middelen is om klimaatbestendig te worden, is AlterA samen met Blooming Buildings een pilot begonnen om een winkelcentrum van geïntegreerde beplanting te voorzien.

Tanja van der Knoop zoomt dieper in op de uitwerking van de pilot en laat zien hoe beplanting niet alleen esthetische en ecologische waarde toevoegt, maar ook sociale en financiële. Aan de hand van dit voorbeeld en andere business cases, maakt ze duidelijk op welke manieren goed groen rendeert en waarom het een vast onderdeel van elke vastgoedstrategie hoort te zijn.

sprekers

Tanja van der Knoop

DGA Blooming Buildings

Delen

Opslaan in agenda

06/13/2024 13:00 06/13/2024 14:00 Europe/Amsterdam Kennissessie: beplanting als snel renderende investering Nu we vaker de gevolgen van klimaatverandering ondervinden, wordt steeds duidelijker dat beplanting een vast onderdeel van de klimaatadaptatiestrategie in vastgoedportfolio’s zou moeten zijn. Maar beplanting doet meer voor vastgoed. Het levert levert ook direct financieel rendement op. PROVADA 2024