Grid Pattern

Ontwikkeling Zeepfabriek Nieuwegein: bruisende karakterplek aan het water

Metropoolregio Utrecht
Woensdag 11:30 - 12:00 12-23

In hartje Nieuwegein staat de voormalige Persilfabriek. Nadat de fabriek is gesloten, is een uitzonderlijke kans ontstaan om voor dit gebied van bijna 7 hectare een nieuwe toekomst te creëren. Het project Zeepfabriek heeft de potentie heeft om met de juiste ontwikkeling een kwaliteitssprong voor de stad te ontketenen. Een nieuwe, bruisende plek om te ontmoeten, te wonen, te werken en te beleven. En met behoud en transformatie van industrieel erfgoed. De gemeente heeft de regie genomen om wensen, ambities en kaders voor deze herontwikkeling vast te leggen in een Ontwikkelkader Zeepfabriek.

Coen Loosschilder en Mark van Heugten (projectmanagers gemeente Nieuwegein) nemen je mee in de nieuwe koers voor de Zeepfabriek.

Delen

Opslaan in agenda

06/12/2024 11:30 06/12/2024 12:00 Europe/Amsterdam Ontwikkeling Zeepfabriek Nieuwegein: bruisende karakterplek aan het water In hartje Nieuwegein staat de voormalige Persilfabriek. Nadat de fabriek is gesloten, is een uitzonderlijke kans ontstaan om voor dit gebied van bijna 7 hectare een nieuwe toekomst te creëren. Het project Zeepfabriek heeft de potentie heeft om met de juiste ontwikkeling een kwaliteitssprong voor de stad te ontketenen. PROVADA 2024, 12-23