Grid Pattern

Ontwikkeling Langs Eem en Spoor Amersfoort

Metropoolregio Utrecht, Regio Amersfoort
Woensdag 12:30 - 13:00 12-23

Steeds meer mensen willen wonen, werken en leven in Amersfoort. Daarom ontwikkelt de gemeente Langs Eem en Spoor: vijf gebieden met een rijk verleden rondom de binnenstad veranderen samen in een duurzaam divers geheel. Een stadsgebied met volop ruimte voor nieuwe woningen, winkels en werkruimtes en cultuur. Een plek die mensen uitnodigt om doorheen te slenteren, elkaar te ontmoeten en te ontspannen op de pleinen, in het groen of langs het water. Met het Soesterkwartier als historisch hart en De Nieuwe Poort als centrale as voor mobiliteit en bereikbaarheid, dichtbij station Amersfoort Centraal.

Arno Goossens, strategisch adviseur bij gemeente Amersfoort, vertelt je graag hoe vanuit de omgevingsvisie ‘Gezond Samenleven’ wordt gewerkt aan een binnenstedelijke gebieds-ontwikkeling van 5.000 woningen.

Delen

Opslaan in agenda

06/12/2024 12:30 06/12/2024 13:00 Europe/Amsterdam Ontwikkeling Langs Eem en Spoor Amersfoort Steeds meer mensen willen wonen, werken en leven in Amersfoort. Daarom ontwikkelt de gemeente Langs Eem en Spoor: vijf gebieden met een rijk verleden rondom de binnenstad veranderen samen in een duurzaam divers geheel. Een stadsgebied met volop ruimte voor nieuwe woningen, winkels en werkruimtes en cultuur. PROVADA 2024, 12-23