Grid Pattern

Innovatie half uurtje van Eindhoven

Gemeente Eindhoven
Woensdag 11:30 - 12:00 12-32

Eindhoven is de stad van doeners, denkers, pioniers en uitvinders. De stad weet hoe waardevol proeftuinen zijn. En omdat we weten hoe we met elkaar succesvol moeten samenwerken, lukt het ook vaak.

In het innovatie half uurtje van Eindhoven krijg je inzicht in de kracht van participatie. Rianne Paijmans van Van Wijnen vertelt over de participatie in buurtschap 't Veld in het noorden van Eindhoven.
Het toont aan dat als je echt verbinding maakt met een buurt en de belanghebbenden er mooie dingen gebeuren. Voor de Eindhovense wethouder Wonen en Wijken van Eindhoven Mieke Verhees is participatie de basis van elk initiatief dat in een buurt plaatsvindt.

Tegelijkertijd onderzoekt in diezelfde omgeving LivingLab040 op 9 hectare grond innovatie bij grondgebonden en gestapelde woningbouw. Dit heeft al tot een paar aansprekende resultaten geleid. Monique Donker van LivingLab040/UrbanVillage neemt ons mee in waar ze nu staan.

Delen

Opslaan in agenda

06/12/2024 11:30 06/12/2024 12:00 Europe/Amsterdam Innovatie half uurtje van Eindhoven Eindhoven is de stad van doeners, denkers, pioniers en uitvinders. De stad weet hoe waardevol proeftuinen zijn. En omdat we weten hoe we met elkaar succesvol moeten samenwerken, lukt het ook vaak. In het innovatie half uurtje van Eindhoven krijg je inzicht in de kracht van participatie. PROVADA 2024, 12-32