Grid Pattern

Martina Huijsmans

Wethouder Financiën, Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit, Gemeente Delft

Martina Huijsmans is namens D66 wethouder Financiën, Ruimtelijke ordening en Mobiliteit in Delft. Daaronder vallen Financiën en deelnemingen, Ruimtelijke ordening, Mobiliteit, Stedelijk programmeren, Omgevingswet, Gebiedsontwikkeling, Vergunningen, Dienstverlening en digitalisering. Daarnaast heeft zij uiteenlopende nevenfuncties, onder andere in het bestuur van de Omgevingsdienst Haaglanden, de Regionale Belasting Groep, Vereniging Deltametropool en de MRDH. 

 Huijsmans is sinds 2018 wethouder in Delft. Daarvoor was zij in diverse functies werkzaam op het gebied van stedenbouw, planologie en openbare ruimte. Onder andere voor de gemeenten Den Haag en Leiden en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Vanaf 2014 was zij actief als D66 raadslid in Delft. En vanuit die rol betrokken bij Ruimtelijke Ordening, Verkeer & Vervoer en de Spoorzone in Delft.

 

Martina werd geboren in Haarlem en kwam in 1991 voor haar studie Bouwkunde aan de TU Delft naar Delft. Daar woont ze nog steeds met veel plezier, samen met haar gezin.

Gerelateerde sprekers

Tako Postma

Stadsbouwmeester Gemeente Delft