Grid Pattern

Fysieke klimaatrisico’s aanpakken: samenwerken aan vergroenen door DGBC

NL Greenlabel
Donderdag 12:00 - 12:30 10-35

Het veranderend klimaat kan een forse invloed hebben op gebouwen. Zelfs zo veel dat de financiële toezichthouders banken en beleggers oproepen om de risico’s in hun vastgoedfinancieringen en portefeuilles goed in kaart te brengen en te monitoren. Dutch Green Building Council (DGBC) ontwikkelde samen met een alliantie een open en transparante methodiek om deze klimaatrisico’s van bestaande gebouwen in beeld te brengen, inclusief een lijst waarmee gebouweigenaren kunnen verkennen hoe ze met maatregelen aan gebied of gebouw de risico's substantieel kunnen verminderen of wegnemen.

Tijdens deze sessie gaat Jan Kadijk (manager Kennis en Innovatie bij DGBC) in op de methode Framework for Climate Adaptive Buildings (FCAB) en hoe vastgoedeigenaren in samenwerking met elkaar met de gevonden risico's aan de slag kunnen.
NL Greenlabel heeft dit FCAB doorvertaald in de NL Omgevingsscan en kan inzicht geven op de leefomgeving. 

sprekers

Jan Kadijk

Manager Kennis en Innovatie Dutch Green Building Council

Delen

Opslaan in agenda

06/13/2024 12:00 06/13/2024 12:30 Europe/Amsterdam Fysieke klimaatrisico’s aanpakken: samenwerken aan vergroenen door DGBC Het veranderend klimaat kan een forse invloed hebben op gebouwen. Zelfs zo veel dat de financiële toezichthouders banken en beleggers oproepen om de risico’s in hun vastgoedfinancieringen en ‑portefeuilles goed in kaart te brengen en te monitoren. PROVADA 2024, 10-35