Grid Pattern

De rol van natuurinclusieve sportlocaties in een Future Green City door Koen Beelen NOC*NSF

NL Greenlabel
Woensdag 14:00 - 14:30 10-35

Het klinkt zo logisch, de natuurinclusieve sportlocatie in een Future Green City. We hebben al snel een beeld van een groene omgeving, met bomen en struiken rondom de sportvelden. Dat zijn echter maar een paar elementen van natuurinclusiviteit. Het gaat ook over koele plekken in de strijd tegen hittestress en droogte, opvang van overtollig regenwater, maar ook: een gezonde leefomgeving, plezier kunnen sporten en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een groenere en biodiversere omgeving. En zelfs daar stopt het niet, want ook mobiliteit is een aandachtspunt. Kunnen we op de fiets naar de sportlocatie en is het sportpark bereikbaar met het OV?

Maar gaat dit alles niet ten koste van de sport?! Daarom zijn vijf living labs gestart vanuit de Routekaart Verduurzaming Sport. In de living labs onderzoeken lokale betrokkenen met elkaar welke stappen gezet kunnen worden op weg naar een natuurinclusieve sportlocatie. Het sportpark is immers geen eiland in een oceaan, maar een esssentieel onderdeel van een Future Green City. In deze sessie vertelt Koen Beelen Programmamanager duurzame sportinfrastructuur / thema sportinfrastructuur van NOC*NSF alles over de aanpak van de Routekaart en de living labs. 

Delen

Opslaan in agenda

06/12/2024 14:00 06/12/2024 14:30 Europe/Amsterdam De rol van natuurinclusieve sportlocaties in een Future Green City door Koen Beelen NOC*NSF Het klinkt zo logisch, de natuurinclusieve sportlocatie in een Future Green City. We hebben al snel een beeld van een groene omgeving, met bomen en struiken rondom de sportvelden. Dat zijn echter maar een paar elementen van natuurinclusiviteit. PROVADA 2024, 10-35